Geld verdienen via affiliate marketing

Eén van mijn belangrijkste inkomstenbronnen via het internet wordt gevoed door affiliate programma’s.

Dat is één van de makkelijkere manieren om geld te verdienen op het internet en hier is hoe het globaal gezien werkt:

Ik zoek een niche uit waar ik ruimte zie, waar wel concurrentie is maar geen moordende concurrentie. Ik gebruik tomatenplukken even als voorbeeld.

De volgende stap is dat ik enkele sites opmaak die allemaal over tomaten plukken gaan. Ik zorg er voor dat er interessante artikels op verschijnen waar mensen die met tomaten bezig zijn veel aan zullen hebben.

Daardoor gaat die blog steeds hoger in google geraken en gaan mensen die de blog bezoeken niet meteen wegklikken, wat mijn google ranking dan weer verhoogt. Allemaal handig, want om geld te verdienen op het internet is het belangrijk dat je zoveel mogelijk gratis verkeer krijgt.

Dat is het voorbereidende werk. En wanneer je geld wil verdienen via het internet is er geen tussenweg. Ik verdien momenteel veel geld dat als passief inkomen binnenkomt elke maand, maar ik heb steeds de nodige zaadjes moeten planten en wat inspanning moeten uitoefenen in het begin.

Daarna is de tijd aangebroken om affiliate links toe te voegen, over producten die met tomaten te maken hebben in dit geval. Ik denk aan ebooks, meststoffen, eigenlijk alles waar iemand die fan is van tomaten wat aan kan hebben.

In mijn artikels ga ik dan af en toe naar een product verwijzen, samen met een affiliate link. Wanneer een bezoeker doorklikt, op zo’n affiliate link en dat product dan koopt, dan krijg ik daar commissie op.

Zo kan je als affiliate veel geld verdienen.

Er zijn wél enkele belangrijke punten om success te hebben op het internet.

1-    Ga steeds voor échte waarde op je blog. Kopieer nooit artikels van andere blogs of schrijf geen artikels zonder waarde. Bezoekers zullen dan snel wegklikken, google voelt dat (die mannen meten echt alles) waardoor je zou dalen in de ranking. Maar er is meer. Wanneer je artikels échte waarde bevatten, dan komen de bezoekers terug. Terugkomende bezoekers klikken meer op de links en kopen meer producten, waardoor je meer geld zal verdienen. Iedereen wint 😉

2-    Blijf eerlijk. Prijs nooit producten aan die je zelf niet getest hebt. Ook al worden het nooit jouw klanten, het gaat hier nog altijd om mensen die, op jouw aanraden, die producten zullen kopen.

3-    Steek tijd in je blog én in de keuze van je niche. De beste niches op internet om geld mee te verdienen draaien steeds rond passies én uiterlijk. Denk bijv. Aan een product om te vermageren. Maar dat is dan meteen weer een erg concurrentiële niche waardoor je best een zijtak binnen die bestaande niche kiest. Maak bijv. geen blog over ‘vermageren’, maar wél over “hoe raak ik verlost van die flabberarmen”, wat zeer specifiek is en waar je dan minder concurrentie krijgt.

Want wat doet die concurrentie er toe vraag je je misschien af? Kan ik niet meer geld verdienen wanneer ik een blog heb over een onderwerp waar iedereen op zoekt? Er zoeken toch meer mensen op vermageren dan op flabberende armen?

Jeps, correct. Maar waar zou je het meest geld mee kunnen verdienen? Met een blog die op positie 67 verschijnt in google omdat er veel concurrentie is en je zoekwoord “vermageren” nogal algemeen is (maar waar wel tienduizenden zoekopdrachten per maand voor zijn) OF met je blog op de eerste pagina verschijnen, binnen de top 10 en hoog gemotiveerde bezoekers krijgen die je site ook écht vinden (ook al zoeken er maar 4000 mensen per maand op geflabberde armen 🙂 ).

Dat is een deel van het ‘geheim’ achter hoe ik geld verdien op het internet.

Advertenties


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s