Google, affiliate marketing en de Sandbox

Wanneer je er voor kiest om aan affiliate marketing te doen, dan ga je zin hebben om je zit zo snel mogelijk op de eerste pagina van Google te krijgen.

Dat is normaal, want als je op de eerste pagina van Google staat dan krijg je aanzienlijk meer bezoekers dan de tweede pagina etc.

Wanneer was de laatste keer dat jij naar iets zocht op Google, en tot op de tweede pagina ging zoeken? Juist ja…

Maar let op voor de Google Sandbox.

Google is bang voor SPAM, voor sites die tot op de eerste pagina zouden geraken maar daar eigenlijk niet thuishoren.

Spammers, black hat SEOers gebruiken technieken waardoor ze op zeer korte tijd een enorm aantal backlinks naar hun site gaan opbouwen. Of door out te sourcen (Elance bijv) of door zelf op zoveel mogelijk forums etc comments te plaatsen OF door software te gaan installeren die op 1000en fora de links gaat posten.

Dat is gevaarlijk.

Google weet dat dit onnatuurlijk gedrag is, zeker wanneer de domeinnaam nog jong is. En wanneer het dat ontdekt, dan zal het de site in de sandbox steken, waardoor je van de eerste pagina naar de 5e of nog verder terugvalt. Als je echt stout was, dan kom je op de blacklist terecht en verdwijn je van Google.

Neem je tijd dus wanneer je backlinks begint op te bouwen en aan SEO doet. Liever een site die 6 maand nodig heeft om de eerste pagina te bereiken, maar er wel 1 jaar of langer blijft staan, dan een site die er na een maand staat, maar 3 weken later voor altijd op de zwarte lijst verdwijnt.

Advertenties


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s